Metaal & Lastechniek      TIG•MIG•Piping      Opdrachtgevers      Contact

TIG-lassen (Tungsten Inert Gas)

Bij het TIG-lasproces wordt de benodigde warmte verkregen door een elektrische plasma-boog te trekken tussen de wolfraamelektrode (Tungsten is de Engelse benaming voor wolfraam) en het werkstuk. Door een draad dichtbij het smeltbad te brengen wordt materiaal toegevoegd aan de las. Een inert gas (edelgas) wordt vanuit het gasmondstuk ingeblazen om het procedé te beschermen tegen invloeden van buitenaf. TIG-lassen wordt vooral gebruikt voor aluminium, RVS of staal. Met dit lasproces wordt een zeer hoge kwaliteit bereikt.

 

MIG-lassen (Metal Inert Gas)

Bij het MIG-lasproces wordt de benodigde warmte verkregen door een elektrische plasma-boog te trekken tussen de toorts en het werkstuk. De draad wordt tijdens het lassen continu en mechanisch direct naar het werkstuk gevoerd. Deze smelt d.m.v. de lasboog, na afkoelen ontstaat een lasnaad van gestold lasmateriaal. Een inert gas (edelgas) wordt vanuit het gasmondstuk ingeblazen om het procedé te beschermen tegen invloeden van buitenaf. MIG-lassen wordt vooral gebruikt voor koper, aluminium, aluminiumlegeringen of non-ferrometalen.

Piping

Met piping wordt het vervaardigen van een enkele pijp tot aan een compleet pijpnetwerksysteem bedoeld. Dit is specialistisch werk waarbij kennis van zowel de productieprocessen als van het te gebruiken materiaal vereist is.

 

Direct contact met MLT:  T 0486 - 700 216